Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 5. tammikuuta 2017

Valkosuklaa-Baileysjuustokakku, eli kun kakusta tulikin moussea

Uuden vuoden juhlamenuun olin suunnitellut tekeväni juustokakun, niistä kun mieheni tykkää aivan erityisesti. Päätin villisti kokeilla valkosuklaan ja Baileys-liköörin yhdistelmää kakkuun. Ja kakusta olisikin varmasti tullut oikein kaunis, mutta meiltäpä uupui liivatelehtiä sellainen määrä, että lopputulos olikin jotain ihan muuta kuin kakkua. Jos siis haluaa tuntikausien hyydytyksenkin jälkeen valuvaisen version tästä kakusta, kannattaa käyttää vain kaiken kaikkiaan kolme liivatelehteä. Eipä sillä, suunniteltua vetelämpi olomuoto ei haitannut makua millään lailla, tämä oli todellista herkkua! Ensi kerralla tosin muistan laittaa liivatelehdetkin kauppalistaan, enkä luota siihen, että kyllähän meillä niitä on. Tässä kuitenkin ohje niin, kuin sen olisin tehnyt, jos liivatelehtiä olisi ollut riittävästi. Kakun valmistus on myös aikaavievä, joten suosittelen valmistamaan sen suosiolla jo edellisenä iltana, jos mahdollista.



Ainekset: (4 hengelle)

Valkosuklaakerros:
130g Pandan valkosuklaata
100g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 kpl liivatelehtiä

Baileys-kerros:
2 dl Baileys-likööriä
1,5 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
100g mascarponejuustoa
2 kananmunan valkuaista
3 kpl liivatelehtiä

Suklaakiille:
2 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
2 kpl liivatelehtiä

koristeeksi tuoreita marjoja

Peitä 19cm levyisen irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat sisäpuolelta oliiviöljyllä. Laita kaikki liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista ensin valkosuklaakerros. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja lisää sula suklaa seokseen. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata valkosuklaakerroksen liivatelehdet sen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon, vatkaten seosta samalla. Kaada valkosuklaaseos kakkuvuokaan ja siirrä vuoka jääkaappiin. Anna valkosuklaakerroksen jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia. Valmista seuraavaksi Baileys-kerros. Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne kerma-juustoseokseen. Kuumenna kattilassa likööri ja sulata Baileys-kerroksen liivatelehdet sen joukkoon. Kaada likööri-liivatelehtiseos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada seos rauhallisesti valkosuklaakerroksen päälle kakkuvuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia. Kun kakku on jähmettynyt, valmista suklaakiille. Kuumenna kattilassa maito, sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita, kunnes seos muuttuu tasaiseksi. Sulata liivatelehdet seoksen joukkoon ja jäähdytä se vesihauteessa haaleaksi. Kaada kiille kakkuvuokaan ja siirrä se jääkaappiin 2-3 tunniksi hyytymään. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti