Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Bataattiburgerit

Bataattiburgereita on hehkuteltu monessakin lähteessä, mutta niitä ei meillä aiemmin oltu kokeiltu. Ajatusta burgereista rakennellessani, törmäsin kaupan lihahyllyllä Tammisen luomukaritsan jauhelihaan. Nappasin paketin hyllystä mukaan ja muut burgerin ainekset valikoituivat sen mukaan, minkä tiesin sopivan mainiosti karitsan kylkeen. Näissä burgereissa on se hyvä puoli, että lisukkeita vaihtamalla saa uudenlaisia makuja rutkasti. Sambal oelekilla saa kivasti pientä potkua karitsan jauhelihapihveihin, kannattaakin tekovaiheessa paistaa pieniä koe-eriä pihvitaikinasta, jotta löytää omaan suuhun parhaiten sopivan tulisuusasteen. Liikaa ei chilitahnaa kannata laittaa, jotta karitsan jauhelihan ominaismaku ei peity liiaksi. Näitä burgereita on meillä tehty moneen otteeseen ja joka kerta ovat aivan älyttömän hyviä!

Kevytversio ilman majoneesia.


Ainekset: (2 hengelle)

400g bataattia, siivutettuna

400g karitsan luomujauhelihaa
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
3 tl sambal oelek
ripaus suolaa
kananmuna
tilkka oliiviöljyä

aurajuustoa
salaattia
pikkutomaatteja
avokadoa
majoneesia

Kuumenna kiertoilmauuni 175-asteiseksi. Siivuta bataatista n. 1cm paksuisia siivuja. Asettele siivut leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja laita uuniin kypsymään n. 10-15 minuutiksi. Sekoita keskenään hienonnettu valkosipuli, jauheliha, sambal oelek, kananmuna ja ripaus ruususuolaa. Muotoile 4-5 samankokoista pihviä ja kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä. Paista pihvit kypsiksi. Kokoa mieleisesi burger bataateista, pihveistä ja lisukkeista.

Burgerit ilman kansia majoneesin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti