Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 5. elokuuta 2017

Uunibataatit feta-katkaraputäytteellä

Kylmäkastikkeet on erinomainen ratkaisu kiireisiin arki-iltoihin. Uunibataatteja on meillä tehty aiemminkin ja helppous niiden kanssa on se, että ne käytännössä valmistuvat uunissa itsekseen. Kylmäkastikkeiden tekemiseen ei aikaa mene 5 minuuttia kauempaa ja saavat makustua jääkaapissa rauhassa, sillä välin kun bataatit valmistuvat uunissa. Tätä reseptiä toteuttaessa katkaravut voi jättää aamulla jääkaappiin sulamaan ja käyttää illalla päivälliseen. Tehokasta ja nopeaa, eli täydellistä arkiruokaa!



Ainekset: (2 hengelle)

2 bataattia, puolitettuna
ripaus oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa

Kastike:
150g isoja katkarapuja, sulatettuna
2 rkl creme fraichea
2 rkl kevytmajoneesia
180g Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
180g Patros fetajuustoa
2 rkl sitruunan mehua
ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna
ripaus sitruunapippuria
ripaus valkosipulia myllystä
ripaus mustapippuria

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese ja puolita bataatit ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele hieman oliiviöljyä bataattien päälle ja raasta pieni ripaus mustapippuria ja ruususuolaa myllyistä. Siirrä bataatit uuniin kypsymään ja valmista sillä välin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kastike jääkaappiin makustumaan siksi aikaa, kun bataatit kypsyvät. Testaa bataatteja haarukan tai cocktail-tikun avulla, jotta tiedät milloin ne ovat kypsiä. Keskikokoisissa bataateissa menee n. 30-40 minuuttia. Kun bataatit ovat pehmeitä, nosta ne pois uunista. Anna bataattien jäähtyä n. 5 minuuttia ja tämän jälkeen riko bataattien pinta haarukalla. Annostele päälle kastiketta ja koristele halutessasi katkaravuilla ja tuoreella tillillä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti