Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kirjolohta pinaattilisukkeella

Arjen kiireessä nopeat ja helpot reseptit ovat pelastus. Tämä ruoka valmistuu siinä kuuluisassa "käden käänteessä" ja vaikka kala ilman kastiketta kuulostaakin tylsältä, tämä annos ei sitä missään nimessä ole. Pinaatti nimittäin säilyttää paistettaessa niin runsaasti kosteutta, että kun samaan haarukalliseen ottaa pinaattia ja lohta, ei annos enää kastiketta kaipaakaan. Tämä onkin erittäin kevyttä ja terveellistä ruokaa, täynnä hyviä ravintoaineita ja myös makua!



Ainekset: (2 hengelle)

400g kirjolohifileetä
Meiran broilerimaustetta

200g babypinaattia
500g miniluumutomaatteja, puolitettuna
pieni nokare luomuvoita

Poista kirjolohifileestä nahka ja taputtele fileen toiselle puolelle reilusti Meiran broilerimaustetta. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja sulata voinokare pannulla. Kun voi on sulaa, lisää pannulle huuhdotut babypinaatit. Kun pinaatit pehmenee, lisää pannulle puolitetut miniluumutomaatit. Jos haluat tomaateista täysin pehmeitä, voit ne lisätä pannulle samaan aikaan pinaatin kanssa tai paistaa niitä pidemmän aikaa. Itse pidän siitä, että tomaatit eivät ole vielä mössöisiä, joten käytin ne pannulla enemmänkin lämpenemässä kuin pehmenemässä. Siirrä tomaatti-pinaattiseos pois paistinpannulta ja laita kirjolohifilee pannulle maustepinta alaspäin. Kypsennä muutama minuutti ja käännä filee. Kun kala on kypsää, annostele lautasille tomaatti-pinaattiseosta ja kalaa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti