Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Katkaraputäytteiset avokadot

Tässä erittäin mainio, helppo ja herkullinen annos, josta saa moneen menuun loistavan alkuruuan. Tätä on nyt kahteen kertaan tullut tehtyä ja ensimmäisen yritelmän jälkeen uskalsi jo rohkeasti lähteä kokeilemaan omaan makuun sopivia kombinaatioita. Alunperin käyttämääni reseptiä en enää onnistunut internetin ihmeellisestä maailmasta paikallistamaan, mutta mieleen jäi, että se pohjautui etelä-afrikkalaiseen Avocado Ritz -alkuruokaan. Tässä minun versioni:

Ainekset: (2 hengelle)

2 kypsää avokadoa
½ pussi katkarapuja
½ dl lohimajoneesia
pieni loraus sitruunanmehua
ripaus ruususuolaa
½ teelusikallista cayannepippuria
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna (säästä hieman koristeluun)


Sulata katkaravut (tarvittaessa muovipussissa kylmässä vedessä). Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Sekoita sulaneet katkaravut, lohimajoneesi, silputtu persilja, sitruunanmehu ja cayannepippuri keskenään kulhossa. Mausta ripauksella ruususuolaa. Nostele katkarapuseosta lusikalla avokadoihin. Viimeistele annos ripottelemalla koristeeksi persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti