Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 28. marraskuuta 2013

Paholaisen hillo

Paholaisen hillo on yksi sellaisia kastikkeita, joita meillä kokataan säännöllisesti. Hillon makumaailmaa on helppo muutella ainesosien määriä muuttelemalla. Hillo on herkkua niin kanan kuin punaisen lihankin kanssa ja lisukkeeksi käy melkein mikä vaan. Meillä on käytetty perunaa monessa muodossa, salaattia sekä riisinuudeleita. Ja päälle kannattaa aina laittaa pari siivua vuohenjuustoa.
 
Ainekset: (2 reilua annosta)
 
punainen paprika
3 tomaattia
sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl sambal oelek chilitahnaa
3 ruokalusikallista punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 dl hillosokeria
0,25 dl vettä
öljyä (kuullottamiseen)
 
 
 
Kuutioi paprika, tomaatit ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Kuumenna reipas tilkka öljyä syvässä pannussa (wok-pannu tms.) ja kuullota ensin pelkkiä sipuleja hetki. Lisää valkosipulit ja paprikat ja kuullota niitä hetki keskenään. Lisää vielä tomaatit ja jatka kuullottamista vielä tovi, jotta tomaateista irtoaa nesteet kunnolla. Lisää chilitahna, punaviinietikka, ripaus suolaa ja pippuria. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja vesi ja keitä vielä 5-10 minuuttia (sen mukaan, minkälaisen koostumuksen haluaa). Siirrä hillo pois levyltä ja kaada tarjoiluastiaan. Anna hillon hetki vetäytyä ennen tarjolle laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti