Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Sisilialainen lihapata

Tämä resepti oli minun osalta välitön hitti. Kyseisen reseptin myötä tutustuin myös savustettuun paprikamausteeseen, josta on tullut yksi suosikkimausteistani.Alkuperäisen reseptin löytää täältä. Tämän reseptin osalta tärkein on muistaa, että lihan pitää antaa marinoitua vähintään tunnin ajan. Alla olevalla ohjeella tulee sopivasti mausteista, mutta ei liian tulista lihapataa.

Ainekset: (4 hengelle)

400-500g naudan sisäfileetä (suikaloituna)
3 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl kuminansiemeniä
oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria
punainen paprika
punasipuli
savustettua paprikamaustetta (2 tl mietoa ja 0,5 tl tulista)
500g paseerattua tomaattia
1,25 dl punaviiniä
n. 4 rkl tummaa siirappia
kourallinen basilikan lehtiä
ruukku tuoretta persiljaa
500g penne-pastaa
parmesanlastuja

Hienonna valkosipulit ja murskaa morttelissa kuminan siemenet. Laita lihat kulhoon, kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä ja sekoita joukkoon valkosipulit ja kuminansiemet. Raasta myllystä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Sekoita nämä keskenään huolellisesti ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.

Nosta lihat jääkaapista pois n. 20 minuuttia ennen kuin alat valmistamaan kastiketta. Kuutioi paprika ja hienonna punasipuli. Silppua basilikan lehdet. Laita pieni, paksupohjainen kattila lienelle pienelle lämmölle ja laita kattilan pohjalle tilkka öljyä. Laita toiselle, isolle pannulle kuumenemaan reipas tilkka öljyä ja anna sen kuumentua kunnolla. Ruskista lihat pannulla 2-3 osassa, vain ruskista, älä paista. Siirrä jokainen osa ruskistamisen jälkeen pienempään kattilaan ja peitä kattila kannella. Kun lihat on ruskitettu, laita isolle pannulle tilkka öljyä ja kuullota siinä hetki sipuleita ja paprikoita. Kun sipulit alkavat hieman pehmetä, lisää joukkoon basilikan lehdet, paprikamauste ja ripaus suolaa. Kuullota näitä vielä hetki ja lisää sitten joukkoon punaviini ja pienemmässä kattilassa muhineet lihasuikaleet. Kiehauta ja lisää joukkoon paseerattu tomaatti (purkki kannattaa huuhtoa vedellä, eli kastikkeen joukkoon tulee n. 1dl myös vettä) sekä siirappi. Anna kastikkeen muhia ja keittyä pikkuhiljaa kasaan noin puolen tunnin ajan. Tällä välin keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja silppua persilja. Kun pasta on keittynyt, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä ja silputtu persilja. Kun kastike on saanut muhia aikansa, laita tarjolle pastan kanssa ja ripottele päälle parmesanlastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti