Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 6. joulukuuta 2013

Ihanan helppo vuokaleipä

Sainpa kerran päähäni tilata Heirolin verkkokaupasta kakkuvuokien lisäksi myös leipävuuan. Tämän seurauksena oli pakko päästä kokeilemaan leivän leipomista kotona. Googlen avulla löysin maailman helpoimman ja ennen kaikkea toimivimman vuokaleipäreseptin täältä. Reseptin taika on siinä, että sen tekee joka kerta hieman erilailla, mutta leipä onnistuu silti jokaisella kerralla. Reseptiä sovelletaan alla olevalla ohjeella meidän makuun sopivaksi.

Ainekset:

5 dl lämmintä vettä
1 pussi kuivahiivaa
ripaus ruususuolaa
4 tl sokeria
2 tl oliiviöljyä
5-7 dl vehnäjauhoja
2-3 dl Myllyn paras täysjyvävehnäjauhoja




Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja ja muita jauhoja sen verran, että saat aikaiseksi löydän taikinan. Alkuperäisessä ohjeessa mainittu määritelmä "paksumpi kuin pannukakkutaikina, mutta niin löysä että taikina valuisi kaadettaessa pois kulhosta" toimii erinomaisesti. Vehnäjauhoja kuuluu olla noin kaksi kolmasosaa koko jauhomäärästä. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota n. 20-30 minuuttia. Sekoita taikinan joukkoon oliiviöljy ja lisää vehnäjauhoja sen verran, ettei taikina enää juurikaan tartu kulhon reunoihin. Tarvittaessa öljyä vuoka (omassa vuuassani onnistuu myös öljyämättä) ja kaada taikina vuokaan. Peitä vuoka liinalla ja laita kiertoilmauuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, laita vuoka uuniin ja paista n. 30 minuuttia. Kumoa leipä pois vuuasta ja anna jäähtyä liinaan käärittynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti