250g broilerin fileitä
2 rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl maissijauhoja sekoitettuna 2 rkl vettä
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl ruskeaa sokeria
4 kevätsipulia (hienonnettuna)
2 yksikyntistä valkosipulia (hienonnettuna)
1 prk siivutettuja vesikastanjoita
kourallinen cashew-pähkinöitä (pilkottuna)
2 levyä riisinuudeleita
Paloittele broilerin fileet kuutioiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita 1rkl viiniä, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl seesamiöljyä ja 1 rkl vesi-maissijauhoseosta keskenään ja kaada seos fileepalojen päälle. Laita astia jääkaappiin ja anna palojen marinoitua n. 30 minuuttia. Hienonna valkosipulit, kevätsipulit, pähkinät ja valuta neste pois vesikastanjoista. Sekoita 1 rkl valkoviiniä, 1 rkl soijakastiketta, 1 rkl seesamiöljyä ja 1 rkl veteen sekoitettua maissijauhoa yhteen sambal oelekin, valkoviinietikan ja sokerin kanssa. Ota broilerinpalat kaapista ja kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kypsennä broilerinpalat siinä. Siirrä ne hetkeksi sivuun ja kuumenna pannulla toinen tilkka öljyä. Kuullota valkosipuleja pannulla pari minuuttia, lisää vesikastanjat, pähkinät ja kevätsipulit. Kaada päälle kastikeseos. Anna kastikkeen makustua hetki ja valmista tällä välin riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kastikkeen sekaan pannulle broilerinpalat ja sekoita huolellisesti. Asettele lautaselle riisinuudeleita ja kaada päälle kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti