Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 17. joulukuuta 2013

Lohta papaijamojon kera

Tässä reseptissä yhdistyy kaksi lempijuttuani; lohifilee ja savustettu paprikamauste. Niiden kahden lisäksi kun reseptiin sisältyy myös aivan mahtavan raikas kombinaatio papaijan hedelmäisyyttä ja limen raikkautta, tämä ei voinut muuta kuin lunastaa paikkansa lempireseptieni joukosta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Ainekset: (2 hengelle)

300-400g gourmet lohifileetä (ilman nahkaa)
1 rlk kuivattua oreganoa
2 tl mietoa savustettua paprikamaustetta
1 tl tulista savustettua paprikamaustetta
3 yksikyntistä valkosipulia (hienonnettuna)
oliiviöljyä

Mojoon:
0,5 dl oliiviöljyä
pieni punasipuli (hienonnettuna)
purkki papaijakuutioita (tai vaihtoehtoisesti kaksi tuoretta papaijaa kuutioituna)
400g mustia papuja
ruukku korianteria (hienonnettuna)
2 limeä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita oregano, paprikamausteet, valkosipuli ja loraus oliiviöljyä kupissa. Hiero seosta tasaisesti lohifileen pinnalle. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja laita lohifilee maustepuoli alaspäin pannulle. Anna pinnan tummua (n. 3-5min) ja siirrä lohi sen jälkeen maustepuoli ylöspäin uunivuokaan. Laita lohi vuuassa uuniin kypsymään n. 15-20 minuutiksi. Sillä välin valmista papaijamojo. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna punasipuli ja korianteri ja laita ne kulhoon. Jos käytät säilykepapaijaa, kaada säilykepurkista mehu pois ja lisää papaijat kulhoon (tuoreita papaijoita käytettäessä kuori ne ja kuutioi). Raasta yhdestä limestä kuori ja lisää se limen mehun kanssa kulhoon. Lisää vielä mustat pavut ja sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Kun kala on kypsynyt kokonaan, ota se uunista ja asettele lautasille. Asettele kalan päälle ja sivuille papaijamojoa. Leikkaa toinen lime siivuiksi ja koristele annos niillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti