Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 17. joulukuuta 2013

Avokadopastaa soijasuikaleilla

Tämä on yksi meidän eniten käytössä olevista arkiresepteistä. Avokadopasta on nopea valmistaa ja joka kerta mahdottoman herkullista. Meillä vaihtelua makumaailmaan haetaan sillä, että tätä reseptiä sovellan sekä minä, että mieheni oman päänsä mukaan. Vaikka meillä päävastuu ruuanlaitosta on minulla, mieheni hemmottelee minua säännöllisesti "vapaapäivällä kyökkivuorosta" ja tämä resepti saa kivasti uusia ulottuvuuksia vain sillä, että reseptin toteuttaja vaihtelee. Omaan käyttööni reseptin löysin täältä. Tässä meidän versiomme siitä.


Ainekset: (4 annosta)

3 kypsää avokadoa
2 yksikyntistä valkosipulia (hienonnettuna)
punainen chili (siemenet poistettuna)
1 lime (tai vaihtoehtoisesti reilu loraus limemehutiivistettä)
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa (hienonnettuna)
ruukku lehtipersiljaa (hienonnettuna)
30g raastettua pecorinoa
30g raastettua parmesania
1 tl sokeria
ruususuolaa
mustapippuria
n. 400g spagettia
n. 125g soijasuikaleita

Laita kattilaan reilusti vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää veteen soijasuikaleet ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Kaada soijasuikaleet lävikköön ja anna niiden seistä siinä sen aikaa, kun valmistelet avokadokastikkeen. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokadot kuoressaan ja kaiverra sisus lusikan avulla kulhoon. Raasta myllystä reilusti ruususuolaa ja ripaus mustapippuria avokadojen päälle. Lisää öljy, sokeri ja loraus limenmehua avokadojen joukkoon (limenmehua kannattaa alkuun laittaa varovasti, jos ei tiedä omaa mieltymystään, sitä on helppo lisäillä vielä loppuvaiheessa). Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna. Hienonna basilikan lehdet ja lehtipersilja ja lisää ne chilin kanssa samaan kulhoon avokadokuutioiden kanssa. Lisää kulhoon vielä pecorino- ja parmesanraasteet (jätä näitä hieman myös koristeluun) ja sekoita kaikki keskenään. Tämän annoksen tärkein osa on maistelu, eli kun ainekset on sekoitettu kulhossa, maista, onko maku mieleinen. Tarvittaessa lisää suolaa, mustapippuria, limemehua ja/tai sokeria. Kuumenna kattilassa vettä spagettia varten ja keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna valkosipulit ja kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Kuullota siinä valkosipulia hetkinen ja lisää joukkoon valutetut soijasuikaleet. Mausta soijasuikaleita limemehulla ja ruskita suikaleita hetki. Sekoita soijasuikaleet avokadoseoksen joukkoon. Asettele lautaselle spagettia ja päälle avokadokastiketta. Korista annosta ripauksella juustoraasteita ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti