Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 17. joulukuuta 2013

Carpaccio

Naudanlihasta tehty carpaccio on ollut yksi lempialkuruuista, ainakin aina kun olen ollut ulkona syömässä. Pitkällisen harkinnan (ja reseptien metsästyksen) jälkeen päätin uskaltautua tätä herkkua kokeilemaan myös kotioloissa ja lopputulos oli erittäin onnistunutta. Tärkein osa reseptiä on laadukas naudanliha, joten sitä varten ei voi suositella muuta kuin sisäfileetä. Alkuperäisen, täältä löytyvän reseptin kastike oli varsin erikoinen, mutta sopi ihan kivasti lihan päälle. Sen osalta joudun kuitenkin jatkamaan vielä metsästystä, kastike ei ollut niin mielettömän mahtava, kuin mitä olen ravintoloissa syönyt.


Ainekset: (2 hengelle)
n. 150g sisäfileetä (pihvinä)
oliiviöljyä
rucolaa
pieniä kapriksia
2 sitruunaa
parmesania (raastettuna)
1 kananmunan keltuainen
3 tl dijon-sinappia
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl kuohukermaa
ruususuolaa
mustapippuria
tuorekelmua




Kuumenna pannulla tilkka öljyä erittäin kuumaksi. Mausta pihviä kevyellä ripauksella suolaa ja pippuria. Käytä sisäfileepihvi pannulla siten, että jokainen puoli pihvistä saa kevyesti väriä. Siirrä pihvi pois pannulta ja anna sen vetäytyä pari minuuttia. Kääri pihvi tuorekelmuun ja laita se pakkaseen 1-1,5 tunniksi. Tällä välin tee kastike. Purista toisesta sitruunasta mehu. Sekoita kulhossa keltuainen, sinappi ja sitruunan mehu. Vatkaa hitaasti oliiviöljy seoksen joukkoon ja jatka vatkaamista, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Sekoita joukkoon kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Ota liha pakkasesta ja poista muovikelmu. Leikkaa erittäin terävällä veitsellä ohuenohuita siivuja lihasta. Asettele siivut lautaselle hieman limittäin. Annostele kastiketta lihan päälle ja koristele rucolalla ja kapriksilla sekä ripauksella mustapippuria. Raasta päälle reilu ripaus parmesania. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti