Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 6. joulukuuta 2013

Dijonleivät

Herkullinen ja yksinkertainen lämmin leipä, joka käy aamu-, väli- ja iltapalaksi. Dijonin määrää säätelemällä pystyy vaikuttamaan siihen, kuinka paljon leivissä on potkua. Meillä leivät tehdään niin, että omiini laitan dijon-voi-seosta reilusti, miehen leipiin maltillisemmin.




Ainekset: (8 kpl leivänpuolikkaita)

8 palaa paahtoleipää (venhä, graham tai monivilja)
2 rkl Dijon-sinappia
50g voita (puolet pehmennettynä ja puolet paistamiseen)
12 siivua pippurikinkkua
Pala gruyere-juustoa (n. 125g)
mustapippuria myllystä






Pehmennä puolet voista huoneenlämmössä. Sekoita voi ja dijon-sinappi keskenään. Voitele sillä jokainen leivänpuolikas yhdeltä puolelta ja laita joka toiseen leivänpuolikkaaseen päälle kolme siivua pippurikinkkua sekä kaksi paksua siivua juustoa. Raasta toisen sinapilla voidellun puolikkaan päälle reilu ripaus mustapippuria. Kasaa leivät (yhden puolikkaan, jossa on dijonia, leikkelettä ja juustoa, päälle puolikas jossa vain dijonia ja mustapippuria) ja leikkaa ne puoliksi. Sulata loput voista kuumalla pannulla ja paista leipiä siinä n. 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto alkaa sulamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti