Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kirjolohifileetä tuorepastan ja sitruunaisen valkosipulikastikkeen kera

Tämän reseptin myötä palasin taas sen äärelle, ettei ollakseen hyvää, tarvitse olla monimutkaista. Mieheltä tuli toiveeksi viikonlopun menuun lohifilee, joten sitä lähdin tietysti toteuttamaan. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Ainekset: (2 hengelle)

350g tuoretta gourmet lohifileetä (ilman nahkaa)
sitruuna
2 ruokalusikallista voita
2-3 yksikyntistä valkosipulia hienonnettuna
250g juustotäytteistä tuorepastaa
rasia baby pinaattia
ripaus ruususuolaa ja mustapippuria
tilkka öljyä

Puolita sitruuna. Purista toisesta puolikkaasta mehu. Hienonna valkosipulin kynnet. Raasta myllyistä mustapippuria ja ruususuolaa lohifileen päälle. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja laita lohifile paistumaan, kunnes kypsää. Siirrä lohi pois pannulta ja kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää huuhdotut pinaatit pannulle. Kun pinaatti pehmenee, siirrä se pannulta pois. Lisää pannulle voi, sitruunanmehu ja valkosipulit. Kuullota hetki ja anna makustua muutama minuutti. Tällä välin, keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun kaikki on valmista, asettele lautaselle tuorepastaa, pinaattia ja lohta. Annostele päälle kastiketta. Leikkaa jäljelle jääneestä sitruunan puolikkaasta koristeeksi siivuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti