Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 7. joulukuuta 2013

Paholaisen munat katkaraputäytteellä

Helppo ja yksinkertainen, mutta silti näyttävä alkuruoka. Tämä alkuun erikoiselta tuntunut resepti löytyi täältä. Ensimmäisen maistelukerran jälkeen meillä ainakin mies tykästyi tähän kovasti, joten näitä "paholaisen munia" tehdään meillä varmasti toistekin.


Ainekset: (2 hengelle)

6 kananmunaa
3 rkl kevytmajoneesia
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl Dijon-sinappia
2 tl sitruunanmehua
1 tl konjakkia (mikäli tarjoat lapsille, kiehauta konjakki!)
1/3 180g:n pussista katkarapuja (tästä valitse 12 kaunista katkarapua koristeeksi)
ruohosipulia
ruususuolaa
mustapippuria
0,5 tl cayennepippuria




Sulata katkaravut. Keitä kananmunia 10-12 minuuttia. Anna munien jäähtyä hetki ja halkaise ne sen jälkeen pituussuunnassa. Kaiva munista keltuainen pois ja laita ne muovikulhoon majoneesin, tuorejuuston, sinapin, sitruunanmehun, konjakin ja cayennepippurin kanssa. Survo sauvasekoittimella nämä tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon katkaravut (paitsi koristeluun tarkoitetut), ruohosipuli (jätä tästä hieman myös koristeluun) ja ripaus suolaa ja mustapippuria ja survo nekin sileäksi seokseksi. Täytä kananmunat (keitetyt valkuaisosat) seoksella, ripottele päälle silputtua ruohosipulia ja asettele päällimmäiseksi yksi katkarapu. Ja ei muuta kuin tarjolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti