Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 17. joulukuuta 2013

Maailman parhaat burgerit

Kaikessa otsikon mukaisessa vaatimattomuudessaan nämä ovat juurikin sitä! Sämpylöiden tekoon kuluu aikaa pitkän kohotusajan vuoksi, mutta ovat kyllä kaiken vaivan ja ajan arvoisia. Tämä resepti on kokoelma useammasta reseptistä, jotka yhdistettynä tekevät juurikin otsikon mukaisia, maailman parhaita burgereita, ainakin meidän makuun. Sämpylöiden alkuperäinen resepti löytyy täältä, pihvien resepti täältä ja majoneesin resepti täältä. Tällä ohjeella tulee neljä kookasta hampurilaista.



Sämpylät:
1 dl vettä (42 asteista)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
ripaus ruususuolaa
1,5 rkl pehmeää voita
(sämpylöiden voiteluun 1 muna ja koristeeksi seesaminsiemeniä)

Yhdistä pienessä kulhossa lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seoksen seistä n. 5 minuuttia. Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää. Yhdistä isossa kulhossa jauhot ja suola ja nypi voi niiden joukkoon. Lisää jauhojen joukkoon hiivaseos ja vatkattu muna ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja joustavaa. Lisää tarvittaessa jauhoja, jotta taikina ei tartu alustaan. Laita taikina isoon kulhoon ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia. Pyörittele taikina littanoiksi palloiksi ja asettele ne leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 1-2 tuntia. Tämän jälkeen voitele sämpylät kevyesti munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Hampurilaispihvit:
400g naudanjauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
100g yrttituorejuustoa
1 kananmuna
2 yksikyntistä valkosipulia (hienonnettuna)
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita jauhelihan joukkoon tuorejuusto, kananmuna ja korppujauhot. Hienonna valkosipulit ja lisää ne taikinaan. Raasta päälle ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Sekoita taikina sileäksi ja muotoile siitä neljä isoa pihviä. Pihveistä pitää tulla isoja, koska hampurilaisetkin ovat sitä. Paista pihvit kypsiksi pannulla tilkasssa öljyä.

Chili-limemajoneesi:
1 lime
2 dl kevytmajoneesia
6 rkl sweet chili kastiketta

Raasta limestä kuori ja purista mehu. Sekoita majoneesi, limen kuori ja mehu sekä sweet chili kastike keskenään. Limen kuoren ja mehun kanssa kannattaa olla alkuun varovainen, ettei siitä tule liian hallitseva maku majoneesiin. Lisää hieman kerrallaan ja makustele. Anna majoneesin makustua tovi kylmässä ennen tarjoilua.

Hampurilaisten täytteeksi:
vihersalaattia
suolakurkkua
tomaattia
Hochland cheddar-siivuja

Halkaise sämpylät. Levitä pohjakerroksen päälle ohut kerros majoneesia ja laita kuuma jauhelihapihvi sen päälle. Laita pihvin päälle juustoviipale ja kasaa loput täytteet sen päälle. Sivele myös sämpylän kansiosaan majoneesia ja aseta se päällimmäiseksi. Tarjoile hampurilaiset lankkuperunoiden kera ja ripottele niidenkin päälle majoneesia.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti