Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Appelsiinimarmeladilla marinoitua lohta ja tomaatti-mozzarellasalsaa


Meillä on onnena oman pihan lisäksi katettu terassi, joka mahdollistaa grillikauden ja kaasugrillin käytön halutessa vaikka ympäri vuoden. Grillikausi päättyy meillä yleensä vasta kovien pakkasten tullessa ja alkaa uudelleen heti, kun pahimmat lumimyräkät ja paukkupakkaset väistyvät kevään tieltä. Meillä grilliruoka on myös hyvin monipuolinen käsite, grillaamme laajalla skaalalla lihaa, kanaa, kalaa ja kasvisruokaa. Tässä on yksi meidän suosikeista grillatun lohen osalta.



Ainekset: (2 hengelle)

300-400g kirjolohifileetä (ruodoton, nahaton)

Marinadi:
4 rkl soijaa
3 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl sitruunamehua
3 rkl extra virgin oliiviöljyä
1 rkl sambal oelek chilitahnaa

Salsa:
500g tomaattia, kuutioituna
iso sipuli, hienonnettuna
2-3 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
ruukku persiljaa, silputtuna
3 rkl sitruunan tai limen mehua
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
1 tl sokeria
ripaus ruususuolaa myllystä
ripaus mustapippuria myllystä
(1 punainen chili, hienonnettuna)

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Leikkaa lohifilee 3-4 cm paksuisiksi paloiksi ja laita palat kulhoon. Kaada marinadi päälle ja kääntele lohipaloja marinadissa. Anna lohipalojen marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia. Tämän jälkeen nosta lohen palat hetkeksi huoneenlämpöön. Valmista tässä vaiheessa salsa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Mikäli tykkää mausteisesta ruuasta, salsan joukkoon kannattaa hienontaa yksi tuore, punainen chili. Chiliä kannattaa maistaa ennen kuin sen lisää. Tarjonta vaihtelee niin paljon, että välillä meillä salsaan lisätään chili siemenineen ja välillä ne taas poistetaan ja chili laitetaan vain osittain, kyseisen chilin tulisuusasteesta riippuen. Kuumenna grilli keskilämmölle ja grillaa lohen palat kypsiksi, tähän menee muutama minuutti per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti