Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 23. elokuuta 2014

Mustikkaisia minijuustokakkuja

Meillä on mieheni kanssa pieni perinne aina lauantaisin kokata (minun toimesta) menu alkuruuasta jälkiruokaan, eikä tämäkään lauantai ollut poikkeus siihen. Pääruuan raaka-aineen ollessa täysin vieras, kaipasin jälkiruuaksi jotain helppoa hyvää. Mieheni rakastaa juustokakkuja ja jotenkin tähän reseptiin törmätessäni ajattelin, että tämä saattaisi olla mieleinen. Tahtomattakin kaikki tulee tehtyä toista varten, onhan hän ollut alkukipinä kaikkeen tähän, rohkeuteen kokeilla, oppia, saavuttaa mielettömän hyviä makuelämyksiä, ylittää itsensä, kotikokkina tässä yhteydessä, muusta elämästä puhumattakaan. Ja kyllä, tämä oli erittäinkin mieleinen, meille molemmille. Tämän herkun alkuperäinen resepti löytyy täältä.




Ainekset: (8 kpl)

200g tuorejuustoa
8 kpl täytekeksejä (esim. Domino)
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
hieman sitruunan kuorta raastettuna
reilu 0,5 dl mustikoita


Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Aloita notkistamalla tuorejuusto kulhossa sokerin ja vaniljasokerin kanssa ja tämän jälkeen lisää raastattu sitruunan kuori ja sekoita. Lisää kananmuna ja sekoita massaa huolellisesti. Lisää joukkoon mustikat ja sekoita varovasti, jotta massa jää "marmoriseksi". Laita 8 kpl paperivuokia muffinivuokaan (itse käytin silikonista) ja laita jokaisen paperivuuan pohjalle keksi. Kaada päälle taikinaseosta ja paista kakkuja 175-asteisessa uunissa keskitasolla 17 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta uuni ja jätä uunin luukku hieman raolleen ja anna kakkujen olla uunissa vielä 5 minuuttia. Nosta kakut pois uunista ja anna niiden viilentyä tunnin verran huoneenlämmössä, ennen kuin nostat ne jääkaappiin mieluiten neljäksi tunniksi. Tarjoile tuoreiden tai pakastemustikoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti