Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 22. syyskuuta 2014

Wasabi-lohirullat

Merellinen menu oli muilta osin suunniteltuna, mutta täydellinen alkuruoka uupui. Vaan ei enää siinä kohtaa, kun tähän reseptiin törmäsin. Wasabitahna antaa mukavasti potkua miedolle graavilohelle ja pannulla paahdetut seesaminsiemenet ovat pisteenä i:in päällä tässä annoksessa. Graavilohi kuuluu sekä minun että mieheni lemppareihin ja tätä reseptiä toteutetaan meillä uudemmankin kerran! Suosittelen lämpimästi makustelemaan täytettä tekovaiheessa ja varovasti lisäilemään wasabitahnaa oman maun mukaan.

Ainekset: (2 hengelle)

150g graavilohta
ruukku tilliä, hienonnettuna
150g maitorahkaa
1,5 tl wasabitahnaa
ripaus ruususuolaa
2 rkl seesaminsiemeniä, pannulla paahdettuna
sokeriherneen palkoja, koristeeksi

Sekoita tilli, maitorahka ja wasabitahna keskenään. Mausta ripauksella ruususuolaa. Levitä graavilohi muovikelmun päälle ja levitä maitorahkaseos lohen päälle. Rullaa lohi kelmun avulla ja laita rulla pakkaseen n. 30 minuutiksi. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa sokeriherneenpalot pieniksi suikaleiksi. Ota lohirulla pakkasesta ja leikkaa se n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pyöritä viipaleiden päälipinnat seesaminsiemenissä ja koristele viipaleet tarjoilulautasella sokeriherneen palkojen suikaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti