Ainekset: (2 hengelle)
2kpl naudan sisäfileepihviä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
3 kokonaista valkosipulia
125g miniluumutomaatteja
1 rkl paprikajauhetta
3 rkl tuoretta rosmariinia
3 rkl tuoretta timjamia
1,5 rkl tummaa siirappia
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä
1dl vettä
pappardelle-pastaa
Aloita valmistamalla paahdetut valkosipulit. Leikkaa valkosipulista yläosa pois, siten että kynnet tulevat hieman esille. Kuumenna kiertoilmauuni 200-asteiseksi ja ripottele valkosipulien päälle oliiviöljyä ja raasta myllyistä ripaus suolaa ja mustapippuria. Paahda valkosipuleja uunissa n. 30 minuuttia. Nosta valkosipulit pois uunista ja puolita miniluumutomaatit uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja ripaus ruususuolaa ja mustapippuria. Paahda tomaatteja 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 30 minuuttia, kunnes tomaattien pinta alkaa olla ryppyinen ja saa hieman väriä. Ota tomaatit uunista ja anna niiden hetki jäähtyä. Irrota valkosipulin kynnet ja laita ne tomaattien, paprikamausteen, timjamin ja rosmariinin kanssa syvään kulhoon. Tee niistä sauvasekoittimella tasaista tahnaa. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja lisää tahna pannulle. Kuullota sitä pari minuuttia ja lisää pannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon tumma siirappi ja anna kastikkeen keittyä hieman kasaan. Mausta ruususuolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna paistinpannu (tai grilli) keskilämpöä kuumemmaksi ja raasta myllystä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria pihvien päälle. Kypsennä sisäfileepihvejä n. 1,5 minuuttia joka puolelta. Näin saat pihveistä erittäin mediumeja, lisäämällä paistoaikaa joka puolelle, saat pihvistä kypsemmän. Kun pihvit ovat halutun kypsyysasteen mukaisia, asettele lautaselle pastaa, pihvit ja annostele päälle reilusti kastiketta. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoile täyteläisen punaviinin kanssa.
Piedemonte Reserva 2011 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti