Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 1. tammikuuta 2016

Sambal oelek lohta ja avokado-tomaatti-mozzarellasalsaa

Ennenkin on tullut kehuttua, kuinka yksinkertaiset ideat ovat parhaimmillaan aivan huikeaa herkkua. Sellaiseksi tämäkin osoittautui ja ajatus lähti liikkeelle ihan vain siitä, että mieli teki avokadoa. Siihen kun lisäsi lohta, joka maistuu aina hyvältä ja ajatuksen vähän kevyemmästä ratkaisusta, idea olikin jo syntynyt, ihan itsestään. Sambal oelek on meillä suosikki, mutta jos sitä ei ole aiemmin käyttänyt tai ei liiemmin välitä tulisesta ruuasta, kannattaa sen annostelussa olla maltillinen.



Ainekset: (2 hengelle)

400g lohta
2 rkl sambal oelek chilitahnaa

125g minimozzarelloja, puolitettuina
2 avokadoa, kuutioituna
3 tomaattia, kuutioituna
3 salottisipulia, hienonnettuna
yksikyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 rkl limen mehua
4 rkl oliiviöljyä
ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
1 tl sokeria
reilu ripaus ruususuolaa
reilu ripaus mustapippuria

Aloita valmistamalla salsa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota hienonnettuja salottisipulia ja valkosipulia siinä pari minuuttia. Siirrä pannu pois levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita sillä välin kulhossa kuutioidut avokadot, tomaatit, korianteri ja mozzarellat. Lisää joukkoon limen mehu ja oliiviöljy sekä suola, pippuri ja sokeri ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon kuullotetut ja jäähtyneet sipulit. Sekoita salsa huolellisesti ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, limen mehua tai sokeria. Poista lohifileestä nahka ja hiero fileen päälipuolelle chilitahnaa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä keskilämmöllä ja paista siinä lohta ensin chilitahnapuoli alaspäin n. 3 minuuttia ja käännä lohifilee. Paista, kunnes filee on kypsää ja leikkaa se annospaloiksi. Annostele lautasille lohta ja salsaa ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti