Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hedelmiä ja juustoja

Joudun tunnustamaan, että jälkiruuat eivät ole vahvin osa-alueeni ruuanlaitossa. Monia varsin onnistuneita jälkiruokia on kyllä tullut kokattua, mutta on niitä totaalisia katastrofejakin sattunut, vähän turhankin usein. Viime lauantaille kun loin taas suunnitelmaa perinteisestä lauantaimenusta, ajattelin, että tällä kertaa muu ei kelpaa, kuin täydellinen jälkiruoka. Päätin siihen yhdistää kaksi sellaista ainesta, joiden kanssa ei mielestäni vaan voi epäonnistua. Nimittäin juustoa ja hedelmiä! Olemme mieheni kanssa suuria juustofaneja, niitä on tänäkin vuonna joulupöytäänkin varattu reilusti ja jossain vaiheessa havahduin siihen, että juustojahan tarjoillaan monessa paikassa (jopa Suomessa) myös jälkiruokana. Juustoista manchego on molempien suuri suosikki ja villinä korttina, joulunkin juustovalikoimia silmällä pitäen, nappasin juustotiskiltä mukaani palan tryffeligoudaa. Ja sen verran herkkua se oli, että löytyypä sitä myös meidän joulupöydästä tänä vuonna. Suosittelen nauttimaan tämän annoksen kylmän samppanjan tai täyteläisen punaviinin kera, jotta elämys on täydellinen. Koska sitähän tämä oli, kerrankin täysin onnistunut ja herkullinen jälkiruoka, kaikessa yksinkertaisuudessaan!



Ainekset: (2 hengelle)

200g manchego juustoa
200g tryffeligoudaa

100g kivettömiä viinirypäleitä, puolitettuna
kiwi, siivutettuna
puolikas cantaloupemeloni, kuutioituna
(balsamicoa)

Puolita viinirypäleet, siivuta kuorittu kiwi ja kuutioi cantaloupemelonin puolikas. Leikkaa juustoista reippaita siivuja. Asettele lautaselle hedelmiä ja juustoja. Ripottele halutessasi tummaa balsamicoa annokseen. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti