Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 14. joulukuuta 2015

Avokado-fenkoli-graavilohisalaattia sitrusvinaigrettella

Graavilohi on ollut viime aikoina esillä monessa meillä toteutetussa kokkauksessa ja kuinka ollakaan, sitä oli tarjolla myös viime lauantaina. Ajatus lähti kuitenkin liikkeelle siitä, että minun teki mieli avokadoa. Citymarketin kalatiskillä silmiini osui talon graavilohi, joka on siis heidän itse graavaamaa. Lohi suorastaan huusi nimeäni ja päätinkin sitä napata tämän kertaiseen annokseen. Ja kyllä kannatti, aivan mahtavaa graavilohta! Tästä intoutuneena, unohdan joulun osalta kaupan valmiit graavilohipakkaukset ja laitoin tilaukseen Stockmannin omaa graavilohta. Sitä on tullut siskon luona syötyä ja sen kokemuksen perusteella tiedän, että se on yhtä hyvää kuin Citymarketin versio. Ja mikä parasta, tässä vaiheessa saa vielä tehtyä tilausvarauksen Stockmannille, ei tarvitse kuin noutaa tuotteet valmiina myymälästä, haluamanaan ajankohtana. Jouluna tuskin lohta tähän muotoon laitetaan, mutta sellaista makujen ilotulitusta tämä annos oli, että tätä löytyy meidän lauantaimenuista useasti jatkossakin!



Ainekset: (2 hengelle)

150g graavilohta
3 avokadoa, kuutioituna
tuore fenkoli, hienonnettuna
pari kourallista salaattisekoitusta, suikaloituna
(ripaus sitruunanmehua estämään avokadojen tummumista)

Vinaigrette:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
sitruunan raastettu kuori ja hedelmänliha hienonnettuna
ripaus sokeria
ripaus suolaa
reilu ripaus mustapippuria

Sekoita vinaigretten ainekset keskenään. Tarvittaessa pienennä graavilohipaloja hieman. Asettele lautaselle avokadokuutioita ja raasta myllystä reilu ripaus ruususuolaa kuutioiden päälle. Lisää graavilohta ja ripottele päälle hienonnettua fenkolia ja salaattia. Annostele reilusti vinaigrettea annoksiin ja raasta päälle vielä pieni ripaus mustapippuria myllystä. Tarjoile heti, mieluiten kylmän samppanjan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti