Otsikko antaa ymmärtää kenties jotain vähän muuta, kuin mitä varsinainen lopputulos on. Lauantain menua varten hakusessa oli yksinkertainen alkuruoka, pienellä twistillä sentään. Graavilohi on palannut pitkän tauon jälkeen meidän ruokalistalle, eikä turhaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä annos on oikeinkin toimiva. Dijonin määrää säätelemällä annokseen saa enemmän, tai tarvittaessa myös vähemmän potkua. Kannattaa muistaa, että kurkkuviipaleet miedontavat makua myöskin. Graavilohiseos sopisi erinomaisesti myös vaikkapa ciabattan päälle, joten tätä tullaan tekemään meillä varmasti useammankin kerran.
Ainekset: (4 hengelle)
2 kurkkua, n. 2cm paksuisina siivuina
150g graavilohta, hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
pieni punasipuli, hienonnettuna
puolikas ruukku tuoretta tilliä, hienonnettuna
2 rkl sitruunanmehua
1,5 rkl dijon-sinappia
1,5 rkl extra virgin oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
Leikkaa kurkut siivuiksi, hienonna graavilohi, tilli ja punasipuli. Sekoita pienessä kulhossa keskenään sitruunanmehu, dijon ja oliiviöljy. Raasta joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita isossa kulhossa keskenään graavilohi ja punasipuli ja lisää joukkoon kaprikset ja tilli. Kaada nesteseos graavilohiseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koverra kurkkuviipaleista pieni kerros pehmeää keskustaa pois ja täytä kolot graavilohiseoksella. Koristele tuoreella tillillä ja tarjoile heti kylmän samppanjan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti