Pitkän tauon jälkeen törmäsin uuteen kampasimpukkareseptiin, jota innostuin kokeilemaan. Kampasimpukoita olen ennenkin kehunut ylivoimaiseksi suosikikseni merenelävistä ja jatkan sillä linjalla. Kampasimpukoista saa helposti näyttäviä ja juhlallisia alkuruokia ja jos niiden maku on mieleinen, yksinkertaisilla aineksilla itse simpukoiden lisäksi onnistuu joka kerta loihtimaan myös herkullista syötävää. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Meillä tykätään siitä, että kampasimpukoiden kanssa tarjolla on pieni ripaus tulisuutta, antamassa ryhtiä annokseen. Tällä kertaa päätin soveltaa ajatusta ihan vain kuivatulla chilirouheella ja kyllähän sekin toimii. Nautin kuitenkin kaikista eniten tuoreista raaka-aineista, joten tähän käytän jatkossa tuoretta chiliä.
Ainekset: (2 hengelle)
4 isoa kampasimpukkaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
Avokadotahna:
2 kypsää avokadoa
puolikkaan limen mehu
pieni sipuli
puolikas 1-kyntinen valkosipuli
0,5 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
Hernepyree:
150g herneitä
pieni sipuli, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
15g voita
0,5dl hyla-maitoa
0,5dl kuohukermaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
rapeaksi paahdettua prosciutto-kinkkua
ripaus chilirouhetta tai tuoretta punaista chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria, silputtuna
Aloita valmistamalla avokadotahna. Irroita avokadojen hedelmäliha kuoristaan, kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki tahnan ainekset keskenään ja survaise sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, mustapippuria, sokeria ja/tai limen mehua. Laita tahna hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.Valmista seuraavaksi hernepyree. Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipuleja siinä muutama minuutti kunnes pehmenevät hieman. Kaada sipulit syvään kulhoon ja lisää joukkoon herneet. Kuumenna kattilassa maito ja kerma kiehuvaksi. Kaada ne herne-sipuliseoksen päälle ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Kuivaa kampasimpukat huolellisesti ja raasta myllyistä ripaus mustapippuria ja ruususuolaa niiden päälle. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista kampasimpukoita koosta riippuen n. 1,5-2 minuuttia per puoli. Annostele lautasille avokadotahnaa, hernepyreetä ja kampasimpukoita. Ripottele niiden päälle halutessasi pannulla rapeaksi paahdettua ja hienonnettua ilmakuivattua kinkkua, chiliä ja tuoretta korianteria. Tarjoile heti kylmän samppanjan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti