Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Marinoitua halloumia tomaatti-rucolasalaatilla

Parhaat ideat ovat yleensä yksinkertaisia, mutta ruuanlaitossa varsin maukkaita. Meillä on jääkaapissa ollut jo jonkin aikaa halloumijuuston pala, joka on vain odottanut käyttötarkoitusta. Projektina on ollut ja on vielä pari viikkoa, saada sekä jääkaappi että pakastin tyhjäksi kaikesta sisällöstään. Sen vuoksi kävinkin kaappien sisällöt läpi ennen kun aloin etsiä perinteiseen lauantaimenuun reseptiikkaa. En ole aiemmin marinoinut halloumia, joten sekin tuli tämän annoksen myötä kokeiltua. Ja kokemus oli ainoastaan positiivinen! Herkulliseen juustoon saa aivan uusia ulottuvuuksia marinoinnilla, en voi kuin suositella! Alkuperäinen resepti löytyy täältä.



Ainekset: (2 hengelle)

halloumijuusto, siivutettuna
kirsikkatomaatteja, puolitettuna
rucolaa
1/3 kurkku, siivutettuna
tuoretta korianteria, heinonnettuna
kourallinen pinjansiemeniä, paahdettuna

Marinadi:
puolikas ruukku tuoretta timjamia, hienonnettuna
ripaus kuivattua oreganoa
sitruunan mehu
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
reilu loraus balsimicoa
reilu ripaus mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lado kulhoon halloumin viipaleet ja kaada päälle marinadi. Sekoita joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit ja laita jääkaappiin marinoitumaan puolesta tunnista tuntiin. Siivuta kurkku, hiennonna korianteri ja kuumenna kuiva pannu keskilämmöllä kuumaksi. Paahda pinjansiemeniä muutama minuutti ja siirrä ne sen jälkeen pannulta sivuun. Nosta halloumin siivut pois marinadista ja paista niihin paistopinta kuumalla pannulla tai grillissä. Sekoita marinadi ja kirsikkatomaatit rucolan ja kurkkuviipaileiden kanssa salaattisekoitukseksi. Asettele sitä lautasille ja nostele halloumit annoksiin. Ripottele päälle reilusti tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti