Meidän keittiössä kokataan monenlaisia ruokia ja rohkeasti kokeillaan uusia asioita. Jostain syystä intialaista keittiötä ei olla toteutettu kuin joitain harvoja kertoja aiemmin. Niinpä laiskanpulskeana lomapäivänä tuli mieliteko tuhtiin ja kermaiseen ruokaan ja intialainen tikka masala tarjosi hyvän vaihtoehdon kokeilla taas jotain uutta. Kanan marinointi vie toki oman aikansa ja mitä pidempään ehtivät maustua, sen parempi. Resepti sopii myös arki-iltoihin, kanan marinoituessa voi keittää riisin ja valmistaa kastikkeen, vasta sen jälkeen kypsentää filekuutiot ja lisää ne annoksiin viimeisenä.
Ainekset: (4 hengelle)
450g broilerin rintafileetä, kuutioituna
1 rkl luomuvoita
Marinadi:
2 dl Valio luomu turkkilaista jogurttia
pieni 1-kyntinen valkosipuli, puristimella murskattuna
1,5 tl inkivääriä
1 tl Garam Masala -mausteseosta
0,5 tl cayennepippuria
1 tl kurkumaa
3 rkl limen mehua
pieni ripaus ruususuolaa
Kastike:
3 rkl luomuvoita
1 tl inkivääriä
1 tl kuivattua valkosipulia myllystä
2 tl chilijauhetta
1 tl Garam Masala -mausteseosta
400g Mutti tomaattimurskaa
1dl vettä
2 rkl tomaattiketsuppia
4 rkl Valio luomu turkkilaista jogurttia
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
riisiä
Aloita sekoittamalla marinadin ainekset keskenään. Kuutioi broilerin rintafileet ja lisää kuutiot marinadin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja laita kuutiot marinoitumaan jääkaappiin puolesta tunnista pariin tuntiin. Kun broileri on marinoitunut, kuumenna 1 rkl voita ja kaada broilerin kuutiot marinadin kera pannulle. Peitä kannella ja kypsennä broilerit ja siirrä hetkeksi sivuun. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna syvällä pannulla 3 rkl voita ja lisää sen joukkoon inkivääri, valkosipuli, chilijauhe ja garam masala -mausteseos. Kuullota mausteita voissa pari minuuttia ja lisää tomaattimurska, vesi ja ketsuppi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon broilerin kuutiot ja sekoita huolellisesti. Siirrä kastike pois liedeltä ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti. Annostele lautasille riisiä ja kastiketta ja koristele annos tuoreella korianterisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti