Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 19. elokuuta 2017

Sopivan tulinen hunaja-sinappilohi

Ajatus tämän annoksen osalta lähti liikkeelle siitä, että kaipasin mukavasti mausteista kalaruokaa. Meillä syödään lohta ja nieriää säännöllisesti ja kalakaupassa helpoin olikin valita lohta päivän annokseen. Valkosipuli on meillä säännöllisessä käytössä ja törmättyäni tähän reseptiin, tiesin löytäneeni jotain sellaista, mistä pitäisimme varmasti. Ja olihan tämä aivan älyttömän hyvää!



Ainekset: (2 hengelle)

400g lohifileetä, paloiteltuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna

Kastike:
0,5dl juoksevaa hunajaa
2 rkl täysjyväsinappia
1 rkl soijakastiketta¨
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl srirachakastiketta
ripaus chilihiutaleita
ripaus ruususuolaa

lime, siivuiksi leikattuna
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria lohen pinnoille. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää lohifileen palat pannulle. Kun fileepalat ovat kypsyneet puoleen väliin asti, käännä ne ja lisää pannulle valkosipuli. Kuullota sipulia hetki kalan rasvassa ja lisää pannulla kastike sekä limen siivut. Anna kiehua viitisen minuuttia tai siihen asti, että kala on kypsää. Tarjoile heti riisin tai muun haluamasi lisukkeen kera ja koristele tuoreella korianterisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti