Taannoin rakentelin hieman kiireessä meille lauantaimenua ja mielitekoja seuratessani keksin piristää perinteisiä graavilohileipiä leipäjuustolla. Tämä yhdistelmä olikin erittäin toimiva ja nämä sopisivat sellaisenaan esimerkiksi juhlien naposteltaviksi.
Ainekset: (2 hengelle)
6 siivua Branderin gluteenitonta saaristolaisleipää
1 rkl kevytmajoneesia
1 tl sitruunapippuria
6 leipäsiivujen kokoista palaa leipäjuustoa (n. 250g)
100g graavilohta
pieni punasipuli, siivutettuna
2 tl pieniä kapriksia
muutama oksa tuoretta tilliä
Siivuta leipä ja punasipuli. Levitä leipien päälle pieni kerros kevytmajoneesi. Ripottele majoneesin päälle hieman sitruunapippuria. Kuumenna kuiva pannu keskilämmöllä ja laita leipäjuuston palat pannulle. Anna juuston lämmetä muutaman minuutin ajan ja käännä. Kun leipäjuuston toinenkin puoli on lämmennyt, nosta palat pois pannulta ja laita ne leipäsiivujen päälle. Annostele leipäjuuston päälle graavilohta ja koristele annokset punasipulilla, pienillä kapriksilla ja tillillä. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti