Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Meriravun pyrstöjä avokadomoussen kera

Ostin meille taannoin kilon pussin meriravun pyrstöjä ja sopivasti lauantaimenua rakennellessani muistin niiden odottelevan pakastimessa käyttöä. Pääruuaksi olin päättänyt tehdä tonnikalafileetä tällä tutulla reseptillä joten merenelävistä rakennettava alkuruoka sopi sille pariksi erittäin hyvin. Tuntuu, etten voi syödä avokadoa koskaan liikaa ja kehittelinkin ravun pyrstöjen kaveriksi ihanan avokadomoussen. Ensin mietin rakentavani annokset kurkkuviipaleille, mutta kaupassa keksin vaihtaa idean kirpeisiin omenoihin. Ja sehän oli erinomainen idea! Kirpeän omenan, pehmeän moussen ja chilisten pyrstöjen päälle laitoin pienen ripauksen vaahterasiirappia. Näin annokseen saatiin vielä pieni makeus mukaan. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä annokseen vielä pienen ripauksen rapeaksi paahdettua ja hienonnettua pekonia, uskoisin, että se tekisi tästä erittäin hyvästä annoksesta täydellisen.



Ainekset: (2 hengelle)

12 kpl meriravun pyrstöjä (raakoja)
tilkka seesamiöljyä (tai oliiviöljyä)

Marinadi:
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
puolikas punainen chili, hienonnettuna
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
pieni ripaus ruususuolaa

Avokadomousse:
2 avokadoa
2 tl kuivattua korianteria
limen mehu
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

2 Granny Smith -omenaa, siivutettuna
tilkka limen mehua
tuoretta korianteria, hienonnettuna
puolikas punainen chili, siivutettuna
1 rkl vaahterasiirappia

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita ravun pyrstöt astiaan tai muovipussiin ja kaada marinadi niiden päälle. Kääntele pyrstöjä niin, että marinadia on niiden joka puolella. Pyrstöt voi jättää huoneenlämpöön tai halutessaan laittaa jääkaappiin maustumaan (jos on kuuma kesäpäivä tms.). Valmista avokadomousse laittamalla kaikki ainekset kulhoon ja survo tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Siivuta omenat ja hieroa leikkuupintoihin hieman limen mehua estämään siivuja tummumasta. Kuumenna paistinpannulla tilkka seesamiöljyä ja kypsennä ravun pyrstöt. Annostele lautasille omenasiivuja ja laita niiden päälle avokadomoussea. Nostele kypsät ravun pyrstöt moussen päälle ja koristele hienonnetulla korianterilla ja chilin siivuilla. Lisää pieni ripaus vaahterasiirappia annoksiin. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti