Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 5. heinäkuuta 2018

Ihanan herkullinen gluteeniton pizza

Tämän pizzan ajatus syntyi siitä, että teki mieli syödä jotain ihanaa, mutta raikasta ruokaa. Pizzaa ei varsinaisesti mitenkään erityisen raikkaaksi voi kutsua, mutta tuhtien täytteiden sijaan tuoreet viikunat ja ilmakuivattu kinkku tuntuivat suorastaan keveältä ratkaisulta. Kun kehittelin ajatusta täytteistä, luin useammasta eri lähteestä siitä, miten aito pizzakastike onkin ns. kylmäkastike, eikä sitä kuulukaan keitellä kasaan, kuten itsekin olen aiemmin tehnyt. Lähdimme rohkeasti kokeilemaan, mitä saamme aikaan tällä idealla, tomaattikastikkeen ja täytteiden osalta ja lopputulos oli kerrassaan herkullinen! Tämä oli kiistatta parasta gluteenitonta pizzaa, mitä meillä on koskaan tehty!


Ainekset:

Pizzapohja:

2 dl vettä
2tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus ruususuolaa

Tomaattikastike:

tölkki miniluumutomaatteja (säilyke)
1-kyntinen valkosipuli
tuoretta basilikaa
tilkka oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa

Täyte:

tuoreita viikunoita, siivutettuna
mozzarellaa, siivutettuna
ilmakuivattua kinkkua
rucolaa

Valmista ensin tomaattikastike, jotta se ehtii maustua jääkaapissa tovin. Laita miniluumutomaatit, valkosipulin kynsi ja basilikan lehdet syvään astiaan. Survo ne sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tilkka laadukasta oliiviöljyä ja mausta pienellä ripauksella ruususuolaa. Laita kastike jääkaappiin maustumaan mielellään vähintään tunniksi. Valmista seuraavaksi pizzapohja. Sekoita jauhot ja kuivahiiva. Lisää jauho-hiivaseos, suola ja oliiviöljyä hieman kädenlämpöä kuumempaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla varsin löysää, joten tätä ei kannata pelästyä. Kaada syvään lautaseen hieman oliiviöljyä ja kasta toinen kämmen siihen. Levitä öljyisen käden avulla taikina uunipellille ja kostuta kättä tarvittaessa uudelleen öljyssä, jotta taikina ei tartu käteen. Gluteenittoman taikinan kanssa kannattaa taikina laittaa suoraan puhtaalle pellille, ilman leivinpaperia. Levitä tomaattikastike pizzapohjan pintaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa hetken aikaa, kunnes pohja alkaa olla lähes kypsä. Lisää pizzapohjan päälle kaikki muut täytteet paitsi rucola ja laita vielä uuniin hetkeksi, kunnes mozzarella alkaa sulaa. Lisää pizzan päälle rucola ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti