Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä viikunoita

Ruuanlaitto on parhaimmillaan silloin, kun voit käyttää siihen koko päivän aikaa. Välillä kuitenkin on tilanteita, jolloin haluat saada hyvää ruokaa, käyttämättä siihen tuhottomasti aikaa. Näillä ajatuksilla kasailinkin meille perinteisen lauantaimenun alkuruuan; täydellinen kombinaatio makeaa ja suolaista, eikä valmistukseen kulu 15 minuuttia kauempaa.



Ainekset: (2 hengelle)

6 viikunaa
100g vuohenjuustoa
tilkka maitoa
ripaus mustapippuria
6 siivua ilmakuivattua kinkkua

rucolaa
viikuna-balsamikastiketta

Halkaise viikunat neljään osaan, älä kuitenkaan leikkaa viiltoja täysin loppuun asti. Pehmitä vuohenjuustoa ja lisää joukkoon reilu ripaus mustapippuria. Leikkaa rasva pois ilmakuivatusta kinkusta ja leikkaa kinkkusiivut puoliksi pituussuunnassa. Levitä viikunoita niin että saat täytettyä ne vuohenjuustolla ja kääri viikunan ympärille kaksi ilmakuivatun kinkun siivua. Asettele viikunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kuumenna uuni 220-asteiseksi. Kypsennä viikunoita uunissa n. 8 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja kinkusta tulee rapeaa. Tarjoile viikunat heti rucolapedillä, viikuna-balsamikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti