Hakusessa oli helppo, nopea ja yksinkertainen alkuruoka lauantaille. Graavilohta ei ole syöty hetkeen ja päädyinkin suunnittelemaan siitä helpon, mutta herkullisen alkuruuan. Tuorejuustona voi näissä käyttää mitä tahansa omaan makuun sopivaa tuorejuustoa. Isompana satsina valmistettuna tämä toimii erittäin hyvin vaikkapa juhlien naposteltavana.
Ainekset: (2 hengelle)
6 siivua lime-inkiväärigraavilohta
100g mustapippurituorejuustoa
2 tl sitruunan mehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
reilu ripaus mustapippuria
silputtua ruohosipulia
Sekoita sitruunan mehu tuorejuuston joukkoon, jotta se notkistuu. Mausta sitruunan kuorella ja ripauksella mustapippuria. Sekoita joukkoon osa silputusta ruohosipulista. Levitä tuorekelmun päälle graavilohen siivut hieman limittäin ja levitä tuorejuusto niiden päälle tasaisesti. Rullaa graavilohi kelmun avulla napakaksi rullaksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi makustumaan. Juuri ennen tarjoilua, nosta pötkö pois jääkaapista ja siivuta se n. 2cm paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut kyljelleen ja ripottele päälle loput ruohosipulisilpusta. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti