Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 18. syyskuuta 2020

Mascarpone-possupasta

Arkiruokien osalta avainsanoja yleensä on helppous ja nopeus. Ne molemmat löytyvät tästä annoksesta - valmiiksi marinoidusta lihasta saa kastikkeeseen makuja näkemättä itse varsinaisesti vaivaa maustamisen suhteen ja pienillä viilauksilla lihan "valmismarinaadinkin" makumaailmaan saa lisättyä niitä makuja, joista itse erityisesti tykkää. Tätä on tullut kokattua jo useita kertoja ja resepti pysynee yhtenä arkisuosikkina jatkossakin. Possu on myöskin kivaa vaihtelua kanalle ja sisäfileetä löytyy eri valmistajilta useankin laisesti marinoituna. Ja vaikka muuten suosinkin maustamattomia lihoja, arjen kiireisiin valmiiksi maustetut ratkaisut ovat varsin oiva valinta.

 

Ainekset: (2-4 hengelle)

500-800g marinoitua possun sisäfileetä, suikaloituna
oliiviöljyä
 
250g mascarponejuustoa
lime mehu ja kuoriraaste (säästä halutessasi hieman kuoriraastetta myös koristeluun)
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl sambal oelek chilitahnaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
 
(gluteenitonta) pastaa

parmesania, raastettuna

Aloita siistimällä possun sisäfileestä kalvot ja suikaloi liha reiluiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista possusuikaleita siinä, kunnes kypsyvät. Laita tässä vaiheessa vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pudota possusuikaleiden paistolevyn lämpötilaa pienemmälle ja lisää possusuikaleiden joukkoon mascarponejuustoa (mitä reilummin lihaa, sitä enemmän, pienemmälle määrälle vajaa purkillinenkin riittää), hunajaa, limen mehu ja kuoriraaste ja sekoita huolellisesti, kunnes juusto on sulanut pannulle. Mausta vielä ripauksella ruususuolaa ja mustapippuria. Lisää joukkoon myös sambal oelek chilitahna, ohjeen annostuksella se antaa tulisuuden sijaan vain kivaa lisämakua kastikkeelle. Anna kastikkeen kiehua erittäin maltillisesti, säännöllisesti sekoittaen, sen aikaa, kun pastat kypsyvät. Kun pasta on kypsää, annostele sitä lautasille ja laita kastiketta pastan päälle. Raasta parmesania annoksiin ja koristele vielä halutessasi limen kuoriraasteella ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti