Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 23. tammikuuta 2021

Pekoniin käärityt juustoiset jalapenot

Vuoden vaihteen juhlinta oli tällä(kin) kertaa varsin maltillista ja koti-illan merkeissä tulikin rakenneltua menu, jotta vuoden viimeinen päivä saisi arvoisensa päätöksen - hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Tällä kertaa tein nämä jalapenot luvan kanssa niin, että jätin siemenet ja malton kokonaan paikoilleen - varsin tulista siis. Miedomman version saa sillä, että poistaa ainakin osittain edellä mainitut. Tulisen ruuan ystäville nämä olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan kuitenkin sellaisenaan aivan erinomaisen hyviä.

Ainekset: (2 hengelle)

6 kpl tuoreita vihreitä jalapenoja
 
paprika-chili tuorejuustoa
mustaleima juustoraastetta
Amerikan pekonia (tai ilmakuivattua kinkkua)

Halkaise jalapenot ja asettele puolikkaat leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Annostele jalapenopuolikkaiden päälle tuorejuustoa ja juustoraastetta ja kiedo niiden ympärille siivu pekonia. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes pekoni saa hieman väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti