Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 6. helmikuuta 2021

Savustettua sweetchili lohta avokadomoussen ja mangosalsan kera

Savustamisesta on tullut minulle uusi hitti - omaa savustinta ei minulla ole aiemmin ollut ja kaupoissa myytävät savustetut jutut eivät vaan oikein ole olleet minun juttuni. Pois lukien tietysti ihana Siuntion Four Seasons Fish ja heidän savustetut kalatuotteensa - etäisyys savustamoon on kuitenkin tehnyt sen, ettei enää voi viikoittain nauttia heidän antimistaan. Tälle lauantaille päädyin tekemään vain pääruuan - ja tämä oli aivan loistava kombinaatio savustettua kalaa monenlaisilla mauilla. Salsa sai uudenlaista piristystä raikkaasta, mutta makeasta mangosta ja savustetun lohen kanssa avokadomousse maistui suorastaan taivaalliselta. Tämä resepti pääsikin ehdottomasti jatkoon!


 

Ainekset: (2 hengelle)

400g lohta
Santa Marian Sweetchili (less sugar) kastiketta
ripaus ruususuolaa

Avokadomousse:
2 avokadoa
1-kyntinen valkosipuli
puolikas punasipuli
limen mehu
2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Mangosalsa:
tuore mango, kuutioituna
3 isoa tomaattia, kuutioituna
3 salottisipulia, kuutioituna
puolikas punasipuli, kuutioituna
ruukku korianteria, hienonnettuna
punainen chili, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa

Valmistele ensin lohi savustamista varten. Hiero sweetchili kastiketta lohifileen pintaan reilusti ja raasta päälle ripaus ruususuolaa. Kuumenna 15 minuuttia 1200 wattista savustinta täydellä teholla haapalastujen kera ja laita kala savustimeen n. 45 minuutiksi. Sillä välin tee valmiiksi mangosalsa sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Valmista juuri ennen kalan valmistumista avokadomousse sekoittamalla kaikki ainekset keskenään syvässä kulhossa ja survo sitten seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Kun kala on kypsynyt, tarjoile se heti mangosalsan ja avokadomoussen kera. Koristele annos halutessasi chilin siivuilla ja korianterin lehdillä ja tarjoile kylmän, kuivan kuohuviinin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti