Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Korealaisittain maustetut salaatinlehtikääröt

Meillä oli tarkoitus viettää taannoisena perjantaina ruokajuhlaa rakkaan ystävän kanssa, mutta hänen jouduttua perumaan tulonsa, päädyin syömään pikaruokaa perjantaina. Hyvän ruuan kaipuu ei kuitenkaan laantunut ja siitä innostuneena päädyin lauantaille miettimään ihan uutta reseptiikkaa kokeiltavaksi. Tämä yllätti enemmän kuin iloisesti - kerrassaan erinomainen alkuruoka ja isommassa skaalassa toteutettuna ajaa myös pääruan virkaa.

Ainekset: (2 hengelle)

200g naudan ulkofileetä, ohuesti suikaloituna
 
Marinadi:
sipuli, hienonnettuna
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
2 cm inkivääriä, raastettuna
2 rkl ruokokidesokeria
 
10 lehteä salaattia (Pikka parhaat - rapea pikkusalaatti)
keitettyä riisiä
tuoretta korianteria, hienonnettuna
kevätsipulia, silputtuna
punainen chili, siivutettuna

Suikaloi ulkofileepala erittäin ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada syvään astiaan lihasuikaleiden päälle. Laita liha jääkaappiin marinoitumaan 2-3 tunniksi tai mieluiten yön yli. Nosta liha huoneenlämpöön reilu 15 minuuttia ennen kypsennystä. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla kuumaksi, kaada lihat marinadiseoksen kanssa pannulle ja paista pikaisesti pinnat kiinni lihasuikaleista. Asettele lautasille salaatin lehtiä ja täytä ne riisillä, lihasuikaleilla ja mausta korianterilla, kevätsipulilla ja punaisella chilillä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti