Taannoisena viikonloppuna ruokakaupassa tajusin, etten ollut syönyt kuluneella viikolla vielä kalaa lainkaan, joten päädyin kalatiskille miettimään päivän ruokaa. Päädyin ottamaan lohta ja saatuani paketin käteeni, huomasin tiskissä köllöttelevän kauniita nieriäfileitä. Päätin syödä kalaa myös seuraavana päivänä, joten otin myös nieriäfileen. Yritin etsiä kivaa, uutta reseptiikkaa nieriälle, mutta mikään resepti ei herättänyt mitään suuria tunteita. Sen myötä päädyinkin vain katsomaan, mitä kotoa löytyy - perinteisesti chili, lime ja korianteri toimivat kalan kanssa erinomaisesti. Kehittelin kalalle mausteseoksen, joka sai kalaa maustaa uunissa paistamisen aikana ja pakko sanoa, että tämä onnistui erinomaisesti. Salsa valmistuu nopeasti sillä välin kun kala on uunissa ja kala taas on uunissa kaikissa helpoin valmistaa. Tämä siis myös arkiruuaksi helppouden ja nopeutensa puolesta.
Ainekset: (2 hengelle)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti