Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 12. huhtikuuta 2021

Makean tulista uuninieriää ja mozzarellasalsaa

Taannoisena viikonloppuna ruokakaupassa tajusin, etten ollut syönyt kuluneella viikolla vielä kalaa lainkaan, joten päädyin kalatiskille miettimään päivän ruokaa. Päädyin ottamaan lohta ja saatuani paketin käteeni, huomasin tiskissä köllöttelevän kauniita nieriäfileitä. Päätin syödä kalaa myös seuraavana päivänä, joten otin myös nieriäfileen. Yritin etsiä kivaa, uutta reseptiikkaa nieriälle, mutta mikään resepti ei herättänyt mitään suuria tunteita. Sen myötä päädyinkin vain katsomaan, mitä kotoa löytyy - perinteisesti chili, lime ja korianteri toimivat kalan kanssa erinomaisesti. Kehittelin kalalle mausteseoksen, joka sai kalaa maustaa uunissa paistamisen aikana ja pakko sanoa, että tämä onnistui erinomaisesti. Salsa valmistuu nopeasti sillä välin kun kala on uunissa ja kala taas on uunissa kaikissa helpoin valmistaa. Tämä siis myös arkiruuaksi helppouden ja nopeutensa puolesta.

Ainekset: (2 hengelle)

nieriän filee
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria
limen kuoriraastetta
 
2 rkl sambal oelek chilitahnaa
1 rkl hunajaa
puolikkaan limen mehu
2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
 
Salsa:
rasia miniluumutomaatteja, kuutioituna
salottisipuli, hienonnettuna 
125g minimozzarellaa, puolitettuna
tuoretta korianteria, hienonnettuna
ripaus mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita keskenään sambal oelek, hunaja, limen mehu ja hienonnettu korianteri. Laita nieriäfilee syvään uunivuokaan, raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria sen pinnalle. Laita sambal oelek seos kalan pinnalle ja ripottele viimeiseksi limen kuoriraastetta kalan päälle. Kuumenna uuni uuni 175-asteiseksi ja kypsennä kalaa fileen koosta riippuen 15-20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Sillä väli sekoita salsan ainekset keskenään. Kun kala on kypsää, tarjoile se heti salsan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti