Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 22. heinäkuuta 2021

Mozzarellasalaatti uunitomaateilla

Aina toisinaan parhaat ajatukset syttyy ihan sattumalta - nyt olin lomareissussa ulkona syömässä ja eteen kiikutetun annoksen vihreä pesto muistutti siitä, miten osaan sitä itse tehdä ihan super hyvällä reseptillä. Ja koska kotiin palattua kaipasin kevyttä ruokaa, päädyin tekemään kesäisiin säihin sopivan salaatin. Isona annoksena tämä menee kevyestä pääruuasta ja pienempänä alkuruuasta.

Ainekset: (2 hengelle)

Pesto:
ruukku tuoretta basilikaa
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
2 rkl pinjansiemeniä, kevyesti kuullotettuna
4 rkl parmesanlastuja
4 rkl pecorinoraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

terttutomaatteja
oliiviöljyä
pieni ripaus ruususuolaa 
 
buffalomozzarellaa
ilmakuivattua kinkkua
salaattia
balsamicokastiketta

Aloita kuumentamalla uuni 175-asteiseksi. Laita tomaattitertut uunivuokraan tai leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja pieni ripaus ruususuolaa. Kypsennä tomaatteja 15-25 minuuttia uunissa, kunnes pinta alkaa hieman halkeilla. Valmista sillä välin vihreä pesto. Hienonna valkosipuli ja kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia siinä pari minuuttia ja nosta sen jälkeen pois levylta ja anna jäähtyä hetki. Kuullota nopeasti pinjansiemeniä kuivalla pannulla, varo polttamasta niitä. Laita syvään kulhoon basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, juustot ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Survo ne sauvasekoittimen avulla tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljyä joukkoon ohuena nauhana. Oliiviöljyn määrää lisäämällä peston rakenteesta saa löysempää. Asettele annoksiin siivutettua mozzarella, pestoa, tomaatteja, salaattia ja ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele annos balsamicokastikkeella. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti