Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

perjantai 3. syyskuuta 2021

Nektariini-halloumipasta

Tämä pasta oli kertakaikkisen ihana kesäruoka, jota on tullut syötyä varsin säännöllisesti. Kasvisruuat ovat ylipäätään kivoja erityisesti kesällä ja nektariinit olivat uusi tuttavuus tällä tavalla valmistettuna. Kokonaisuus on ihanan raikas ja kevyt - vaikka pasta-annos onkin kyseessä.

Ainekset: (2 hengelle) 


200g Filos halloumijuustoa, siivutettuna tai kuutioituna
 
2 nektariinia
voita
pieni ripaus suolaa

Basilikaöljy;
basilika, hienonnettuna
oliiviöljyä
sitruunan mehu ja kuoriraaste
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

gluteenitonta pastaa

Valmista ensin basilikaöljy sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna öljyn makustua sillä välin, kun valmistat annoksen muut osat. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele nektariini itseä miellyttäviin paloihin ja kuumenna pannulla nokare voita. Paista nektariinipaloja pannulla viitisen minuuttia ja mausta ripauksella suolaa. Siirrä nektariinipalat sivuun ja paista halloumipaloihin kaunis paistopinta. Annostele lautasille pastaa, nektariinia, halloumia ja ripottele reilusti basilikaöljyä annoksiin. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti