Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 12. heinäkuuta 2022

Pasta bolognese possun sisäfileestä

Pitkästä aikaa oli tilanne, että huolehdin vain omasta ruokailustani ja joku ohimennen mainitsi minun kuullen taikasanat "pasta bolognese". Hetkeen ei ole tullut syötyä pastaa (koska grillikausi!), joten ajatus tuntui ykskaks varsin houkuttelevalta. Koska jääkaapista ei löytynyt jauhelihaa, päädyin suikaloimaan alunperin grillivartaisiin suunnitellusta possun sisäfileestä osan tähän kastikkeeseen ja se toimi kerta kaikkiaan erinomaisesti tässäkin ruuassa. Pippurimausteseos oli kivaa extemboree vaihtelua useimmiten käyttämääni sambal oelek chilitahnaan ja siitä sai kastikkeeseen monipuolisempaa, mutta silti kivasti toimivaa potkua.

 

 Ainekset: (2 hengelle)

 
300g possun sisäfileetä, suikaloituna
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
390g luomu yrittitomaattimurskaa
2 rkl Meiran pippurimausteseosta
1 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

gluteenitonta pastaa
parmesanlastuja
 
Kuumenna pannu keskilämmöllä kera öljyisten aurinkokuivattujen tomaattikuutioiden ja lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota pari minuuttia ja lisää pannulle possusuikaleet. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja pippuria. Kun suikaleet ovat lähes kypsiä, lisää pannulle tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon hunaja, pippurimausteseos ja basilikan lehdet. Anna kiehua 10 minuuttia ja laita sitten pastavesi kiehumaan. Anna kastikkeen keittyä kasaan siihen asti, että pasta on keittynyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Annostele lautasille pastaa ja kastiketta ja koristele parmesanlastuilla ja ripauksella mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti