Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 3. elokuuta 2022

Mausteista kuhaa chilillä ja sitruunalla piristetyn riisin kera

Taas näitä ideioita, jotka syntyy halusta syödä hyvin. Tällä viikolla ei oltu vielä syöty kalaa, joten päädyon ostamaan pari kuhafileetä päivän ruuaksi. Kaupassa löi aivan tyhjää lisukkeen osalta ja päädyin toteuttamaan sen puhtaasti sen pohjalta, mitä kaapeista löytyi jo valmiiksi. Ajatus pelkästä "kuivasta riisistä" kalan kanssa tuntui kovin tylsältä, mutta kaapista löytyi pari tomaattia, sitruuna, nuupahtamassa oleva basilika ja parmesanjuustoa ja niistähän se ajatus sitten lähti. Ja samalla syntyi aivan törkeän hyvä lisuke, jota voi hyödyntää monen muunkin ruuan kyljessä, kuin vain kalan kanssa.

Ainekset: (2 hengelle)

2 kuhafileetä
Meira grillimausteseosta

riisiä, keitettynä
2 tomaattia, kuutioituna
sitruuna, mehu ja kuoriraaste
2 tl sambal oelek chilitahnaa
tuoretta basilikaa, hienonnettuna
parmesania, raastettuna

Taputtele grillimausteseosta tasaisesti kuhafileiden pinnoille. Sillä välin kun grilli kuumenee, keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi tomaatti, hienonna basilika, raasta sitruunasta kuoriraaste ja purista mehu ja sekoita ne parmesanraasteen ja chilitahnan kera keitetyn ja valutetun riisin joukkoon. Paista kuhafileet kypsiksi grillissä ja tarjoile riisin, sitruunan kuoriraasteen ja basilikasilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti