Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 10. elokuuta 2022

Taivaallisen hyvä tomaattikeitto

Kesäloman jälkeen arki on taas alkanut ja runsaasti ruokailottelua sisällään pitäneen loman jälkeen paluu perinteisiin valmiskeittolounaisiin tuntui vähän nihkeältä. Hakusessa oli helppo ja maukas, lähes itsestään valmistuva lounaskeitto - ja tämä oli siinäkin mielessä aivan täydellinen! Tällä maustamisella keitosta tuli sopivan tulista, mikäli kaipaat miedompaa versiota, niin laita sambal oelekia ohjetta vähemmän.

Ainekset: (2 annosta)


390g luomu tomaattimurskaa (Rainbow oregano ja basilika)
vajaa tomaattimurskapurkillinen vettä
1 tl Meiran valkosipulijauhetta
2 tl Meiran juustokuminaa
1 tl sambal oelek chilitahnaa
2 tl hunajaa
2 rkl hienonnettua basilikaa (Findus, pakaste)

pistaasipähkinöitä
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna

Laita syvään kattilaan tomaattimurska ja sekoita joukkoon kaikki mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja pudota sen jälkeen levyn lämpötilaa niin, että tomaattikeitto keittyy maltillisesti. Sekoita säännöllisesti ja anna keiton keittyä kasaan 1,5h. Survaise keitto sauvasekoittimella vielä tasaiseksi ja annostele lautaselle. Viimeistele maukas keitto hienonnetuilla pistaasipähkinöillä ja ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti