Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

lauantai 6. toukokuuta 2023

Vuohenjuustoista pastaa graavilohen kera

Alkuruuaksi tarjoilin perinteisellä lauantain kolmen ruokalajin dinnerillä ihania graavilohinapostelupaloja ja pääruuaksi oli tarkoitus tehdä jotain ihan muuta. Maxin kalan graavilohi maistui kuitenkin jo alkuruuassa niin hyvältä, että sitä syödessä alkoi kytemään ajatus uudesta "vedetään hatusta" -reseptiikalla toteutetusta pääruuasta. Graavilohta jäi alkuruuasta reilusti yli, joten hetken ajatusta kehiteltyäni, päädyinkin tekemään siitä pääruuaksi pasta-annoksen. Koska koko resepti syntyi siitä, mitä jääkaapissa oli saatavilla, poimin annokseen aineksia osittain myös värin perusteella - itselleni se, miltä annos näyttää, on kliseinen "puoliruokaa" - jonka herkullinen maku kruunaa täydelliseksi. Yhdistelmä toimii loistavasti ja samalla alkuruuasta ylimääräiseksi jäänyt vuohenjuustomoussekin löysi käyttökohteen.

Ainekset: (2 hengelle)

250g graavilohta, hienonnettuna

1-kyntinen valkosipuli, hienonnettuna
makea sipuli, hienonnettuna
puolikas punainen paprika, kuutioituna
jalapeno, hienonnettuna
kirsikkatomaatteja, kuutioituna
tilkka oliiviöljyä
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

President Petit Chevres vuohenjuustoa
tilkka maitoa
puolikkaan limen mehu
pieni ripaus hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus ruususuolaa
gluteenitonta pastaa

avokado, kuutioituna
limen mehu
ruohosipulia, hienonnettuna

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia, sipulia ja paprikaa hetki, jotta ne pehmenevät. Sammuta levy ja lisää pannulle hienonnettu jalapeno ja kuutioidut tomaatit. Anna niiden lämmetä miedosti muiden pannulla olevien ainesten kanssa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pehmennä kulhossa vuohenjuusto maitotilkan avulla ja sekoita limen mehu, hunaja, mustapippuri ja ripaus ruususuolaa keskenään. Kun pasta on keittynyt, anna sen jäähtyä hieman ja sekoita vuohenjuustoseos pastan joukkoon. Annostele pastaa lautasille, nostele päälle pannulta sipuliseosta, avokadoa ja viimeisenä hienonnettua graavilohta. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja anna annokselle lisämakua ripauksella limen mehua. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti