Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Appelsiinilla piristetty kvinoasalaatti

Hetkeen ei ole tullut reseptiikkaa päiviteltyä tänne arkisten kiireiden vuoksi, vaikka ruokaa on tullut kokattua ihan yhtä tiuhaan, kuin yleensäkin. Päädyin tällä kertaa tekemään ruokaisan salaatin sisäfileepihvien kylkeen. Kvinoa itsessään on varsin miedon makuista, joten salaatti sai kivasti lisämakua appelsiinista ja chilistä. Mediumiksi paistettu naudan sisäfileepihvi sai ennen paistamista ripauksen suolaa ja mustapippuria ja lautasella palan maustevoita päälle. Todella hyvää ja herkullista!

Ainekset: (2 hengelle)

1,5dl kvinoaa (kuumalla vedellä huuhdottuna)
3dl vettä
pieni punasipuli, silputtuna
200g pakasteherneitä
punainen chili, hienonnettuna
appelsiini, pilkottuna
tuoretta ruohosipulia, silputtuna

Huuhdo kvinoa kuumalla vedellä huolellisesti. Kiehauta 3dl vettä miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon kvinoa ja keitä sitä n. 15 minuuttia. Kun kvinoa on valmista, siirrä se syvään kulhoon, kaada joukkoon pakastaherneet ja sekoita huolellisesti. Lisää sipuli, chili ja appelsiinipalat. Lisää vielä ruohosipuli ja sekoita salaatti tasaiseksi. Tarjoile heti haluamasi lihan, kalan tai vaikkapa tofun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti