Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

tiistai 16. heinäkuuta 2024

Tofua sitruunan, valkosipulin ja paahdetun chilin kera

Kesälomaa kohti mentäessä tuntui arjen tahti vain kiihtyvän ja kerrankin meillä reseptien päivittämisen sijaan myös kokkailut jäivät vähemmälle. Alkoi jo tuntua siltä, että Wolttaaminen ja noutoruoka saisi jo pikkuhiljaa riittää. Onneksi kesäloman myötä luovuus alkoi uudestaan kukkia ja nyt on yritys palata takaisin ruokarutiineihin; kuten siihen, että parina päivänä viikossa meillä syödään kasvisruokaa. Tämä lähti tällä viikolla liikkeelle heti maanantaina, kun innostuin kokkailemaan tofua pastan kera. 

Ainekset: (2 hengelle)

250g SoFine kiinteää luomu tofua, kuutioituna
 
mausteöljy;
sitruunan mehu ja kuoriraaste
0,5dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1-2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
iso punainen chili, hienonnettuna
puolikas ruukku tuoretta korianteria, hienonnettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

(gluteenitonta) nauhapastaa
parmesanraastetta
(sitruunan kuoriraastetta)

Sekoita mausteöljyn ainekset huolellisesti keskenään. Laita kuutioitu tofu syvään astiaan ja kaada öljy kuutioiden päälle. Sekoita ja laita tofu jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi maustumaan. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja kaada tofukuutiot mausteöljyn kera pannulle. Paista tofupalat rapeiksi - valkosipulit ja chili paahtuvat samalla tummiksi, tätä ei kannata pelästyä, koska ne antavat ihanaa makua annokseen sellaisenaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja asettele sitä lautasille. Nostele päälle tofua ja muita pannulla olleita antimia ja viimeistele annokset reilulla määrällä parmesanraastetta ja tuoretta korianterisilppua. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti