Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 22. heinäkuuta 2024

Gluteeniton Daim kakku

Lomanaloituskakku on ollut aika perinteinen juttu meillä ja tänäkään vuonna en halunnut poikkeusta tehdä. Tätä ihanaa Daim-kakkua on tullu tehtyä aiemminkin ja se on gluteeniton versioni Kinuskikissan reseptistä. Kakku on kerrassaan herkullinen - joskin erittäin makea, joten itse olen kakkupohjasta jättänyt enimmät sokerit pois. Vielä kesäisemmän version kakusta saisi lisäämällä tuoreita marjoja koristeeksi.

Ainekset:

Kakkupohja:
1 kananmunaa
pieni ripaus sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
0,5dl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:
2 liivatelehteä
tilkka vettä
2 Daim-patukkaa, hienonnettuna
3 dl kuohukermaa
200g Valio kinuskikreemiä
 
Kuorrute:
100g voita
145g Panda maitosuklaata

Daim-patukka, hienonnettuna
 
Valmista kakkupohja ensin. Vatkaa kananmunat ja pieni ripaus sokeria keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Suklaakakusta tulee kokonaisuudessaan niin makea, ettei pohja tarvitse paljoa makeutusta. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää muna-sokeriseoksen joukkoon. Kääntele tasaiseksi seokseksi ja kaada 20cm uunivuokraan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Pohjan on tarkoitus jäädä melko ohueksi, koska kakku kasataan suoraan sen päälle. Valmista seuraavaksi täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon kinuskikreemi. Sekoita takaiseksi. Kuumenna tilkka vettä lähes kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet veden joukkoon. Anna seoksen hitusen jäähtyä ja kaada sitten kinuskikerman joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä joukkoon hiennonnetut Daim-patukat ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai vaikka yön yli. Kuorruta kakku viimeistään pari tuntia ennen tarjoilua. Sulata voi miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Tarkista, ettei seos ole lämmintä - tarvittaessa anna muutama minuuttia jäähtyä. Kaada seos kakun päälle ja ripottele viimeisenä hienonnettu Daim-patukka koristeeksi. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki ja tarjoile sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti