Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Marinoitu grillibroileri

Aina välillä parhaat asiat tapahtuu ihan sattumalta. Näin tapahtui meillä tänään. Yritin kiireessä miettiä jotain maukasta ruokaa meille maanantaita piristämään ja juhannuksena ensi kertaa tälle kesälle nautitut uudet perunat saivat ajatukset pyörimään grillin äärellä. Koska ainakin meillä mieheni kanssa ajatellaan, ettei keitetyille, uusille perunoille voi parempaa kaveria olla, kuin jotain grillattua. Kanaa ei olla syöty meillä melkeinpä pitkään aikaan, joten broileri oli helppo valinta tässä kohtaa. Selailin lyhyen tovin internetin ihmeellistä maailmaa ja päädyin vain lätkimään marinadiin aineksia, joista me tykätään. Ja hyvää oli, enemmän kuin hyvää! Potkua annokseen saa lisäämällä marinadiin joko sambal oelekia tai vaikka tulista paprikamaustetta. Meillä tämä meni aivan loistavasti tällaisenaankin.



Ainekset: (2 hengelle)

400g broilerin fileitä

0,5dl oliiviöljyä
2 dl sweet chili -kastiketta
0,5dl soijakastiketta
limen raastettu kuori
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna (tai reilusti kuivattua myllystä)

600g uusia perunoita, keitettynä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broilerin fileet syvään kulhoon tai muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele fileitä huolellisesti, jotta marinadia on joka puolella fileitä. Anna fileiden marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Keitä perunat kypsiksi. Kuumenna grilli keskilämmölle ja grillaa broilerin fileet kypsiksi. Tarjoile uusien perunoiden ja halutessa tuorejuuston ja margariinin/voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti