Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

torstai 18. kesäkuuta 2015

Vuohenjuustotäytteistä broileria chili-paprikakastikkeella

Parsarisoton myötä valveuduin Viini-lehden tilaajille lähetettävästä Viikon viinivinkistä ja niiden ruokasuosituksista. Resepteihin ei ole ilmoitettu tarkkoja ainemääriä, mutta jos on ruuanlaittoa yhtään ehtinyt harrastamaan, osaa tarvittavat määrät kyllä heittaa siltä kuuluisalta mututuntumalta. Ja tällä tavalla jokainen kokki on pakotettu tekemään sitä ruuanlaiton olennaisinta avainta onneen, eli maistelemaan! Tämänkin reseptin on luonut Antti Rinta-Huumo ja annos on rakennettu etelä-afrikkalaisen False Bay Chardonnay -valkoviinin ympärille. Chardonnay ei ole koskaan ollut minulle mieleinen rypälelaji, mutta ajattelin silti rohkeasti kokeilla reseptiä, ainekset kun kuulostivat herkulliselta. Kyseisestä viinistä en sinällään tykännyt, vaikka annoksen kanssa sopikin erinomaisesti yhteen. Ruoka sen sijaan vei kyllä molempien ruokailijoiden kielet mennessään!



Ainekset: (2 hengelle)

2 isoa broilerin rintafileetä
vuohenjuustoa
sitruuna, mehu puristettuna
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

3 salottisipulia, hienonnettuna
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
punainen paprika, kuutioituna
tuoretta timjamia
tilkka valkoista balsamicoa
tilkka valkoviiniä
kanafondia
vuohenjuustoa

juustotäytteistä tuorepastaa

Tee broilerin rintafileisiin taskut, leikkaamalla ne auki pitkältä sivulta. Murenna kulhossa vuohenjuustoa ja purista mausteeksi hieman sirtuunamehua ja sekoita hyvin. Täytä fileiden taskut seoksella ja raasta myllyistä ripaus ruususuolaa ja mustapippuria fileiden pinnalle. Kuumenna paistipannu keskilämmölle ja paista broilereihin pintaväri ja laita ne sen jälkeen 175-asteiseen kiertoilmauuniin kypsymään loppuun. Valmista kastike kuullottamalla pannulla sipulia, valkosipulia ja paprikaa. Lisää muutaman minuutin jälkeen pannulle muutama timjaminoksa. Kun ainekset alkavat pehmenemään, lisää pannulle tilkka valkoista balsamicoa ja valkoviiniä. Mausta kanafondilla ja hauduttele aineksia tovi. Poista timjaminoksat pannulta ja kaada muut ainekset kulhoon. Lisää joukkoon hieman vuohenjuustoa ja soseuta seos sauvasekoittimen avulla tasaiseksi. Valmista tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Nostele annoksiin pastaa, broilerin filee ja lusikoi kastiketta reilusti annoksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti