Gluteenittomia reseptejä vuodesta 2016 alkaen!

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Parsarisotto

Viini-lehden tilaajana saan joka viikko sähköpostiini Viikon viinisuosituksen. Näistä löytyy aina myös ruokaresepti, joka on suunniteltu nimenomaan kyseisen viinin ympärille. Pfaffin Pinot Blanc oli minulle uusi tuttavuus ja kotikeittiössä en ole risottoa aiemmin valmistanut. Vihreä tankoparsa on meille kuitenkin mieleinen, joten mikäpä sen parempi aloitus risottokokeiluille, kuin parsarisotto. Viini oli erinomaista ja risotto taivaallista! Reseptin on luonut Antti Rinta-Huumo ja se teki täysin kunniaa kyseiselle viinille. Tarkkoja ainemääriä ei reseptissä ilmoiteta, mutta se antaakin jokaiselle kokille mahdollisuuksia luoda herkullisista raaka-aineista juuri sellaista ruokaa, joka sopii omiin makumieltymyksiin täydellisesti.



Ainekset: (2 hengelle)

nippu vihreää tankoparsaa
4 salottisipulia, hienonnettuna
2 yksikyntistä valkosipulia, hienonnettuna
3 kevätsipulia, hienonnettuna
Pfaffin Pinot Blanc -valkoviiniä
kanalientä
voita
risottoriisiä
sitruuna, mehu puristettuna
pakasteherneitä
parmesanraastetta
ripaus mustapippuria

Leikkaa parsoista tyviosan kova osa pois ja pilko ne noin sentin paksuisiksi paloiksi. Pidä parsan nuput erillään. Kuumenna pannulla voita ja kuullota salotti- ja valkosipulia sekä risottoriisiä pannulla tovi. Kun riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi, lisää joukkoon parsapalat (ei nuppuja) ja lorauta joukkoon viiniä. Sekoita huolellisesti. Lisää kanalientä vähitellen ja kerrallaan vain niin paljon, että riisi juuri ja juuri peittyy. Sekoita säännöllisesti. Kuumenna toisella pannulla hieman voita ja kuullota parsanuput kypsiksi. Kun risottoriisi alkaa olla valmista, lorauta joukkoon sitruunanmehua ja sekoita risoton joukkoon hieman pakasteherneitä. Nostele risottoa lautasille, ripottele päälle parmesanraastetta ja kevätsipulia, rouhaise myllystä mustapippuria ja viimeistele annos parsanupuilla. Tarjoile Pfaffin Pinot Blancin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti